Om meg

HILDE HELGEDATTER


Min lidenskap er å designe klær som har god passform og kvalitet. Jeg liker klassiske og tidløse klær som kan vare i mange år. Min favorittkonstruksjon er isatte ermer, da plagget sitter godt på kroppen. Jeg sydde mine egne klær fra jeg var 15 år og det hjelper meg godt i mine strikkedesign. Jeg er også opptatt av å velge det rette garnet for at designet skal komme til sin rett. Jeg synes også det er spennende å kombinere ulike garn, det gir en ekstra spennende effekt.


Min andre lidenskap er å male på garn. Jeg er over gjennomsnittet glad i ull og jeg elsker å farge garn. Jeg jobber som oftest intuitivt, men noen fargekombinasjoner gjenskaper jeg en stund. Jeg farger på ull, mohair, silke og gjerne norsk kortreist ull. Du finner ikke mye superwash garn i min butikk da jeg ønsker å ta hensyn til miljøet i størst mulig grad.

Min mor lærte meg å strikke, brodere og sy. Jeg kan huske at det første jeg broderte var en liten klokkestreng. Så husker jeg at mor hjalp min venninne og meg å sy hver våres hettejakke, og da var vi vel rundt 13 år. Strikkingen tok fart da jeg fikk mitt første barn som 19 åring. Midt i 20 årene begynnte jeg på husflidskole og tok vev og tekstilforming. De to beste årene jeg har hatt på en skole, gledet meg til hver eneste dag. Jeg har sydd mye klær opp igjennom årene, noe som kommer til nytte når jeg designer klær i strikk. Jeg har erfaring med viktigheten av god passform og bruksvennlighet. Jeg er også utdannet portrettfotograf og jobbet menge år i studio frem til jeg ble syk og måtte roe ned tempoet. Da tok jeg opp strikkingen igjen og det har ført til at jeg igjen kan uttrykke meg kreativt både med design og farging av garn. Ull er en av livets viktige ingrediens :-)