Om meg

HILDE HELGEDATTER


Jeg elsker å strikke klær som har god passform og kvalitet. Jeg liker klassiske og tidløse klær som kan vare i mange år. Min favorittkonstruksjon er isatte ermer, da plagget sitter godt på kroppen. Jeg sydde mine egne klær fra jeg var 15 år. Jeg er også opptatt av å velge det rette garnet for at designet skal komme til sin rett. Jeg synes også det er spennende å kombinere ulike garn, det gir en ekstra spennende effekt.


Min andre lidenskap er å farge garn, og jeg er over gjennomsnittet glad i ull. Jeg jobber som oftest intuitivt, men noen fargekombinasjoner gjenskaper jeg en stund. Jeg farger på norsk kortreist ull og mohair. 


Min mor lærte meg å strikke, brodere og sy. Jeg kan huske at det første jeg broderte var en liten klokkestreng. Mor hjalp min venninne og meg å sy hver våres hettejakke, og da var vi vel rundt 13 år. Strikkingen tok fart da jeg fikk mitt første barn som 19 åring. Midt i 20 årene gikk jeg på husflidskole, vev og tekstilforming. De to beste årene jeg har hatt på en skole, gledet meg til hver eneste dag.


Jeg er også utdannet portrettfotograf og jobbet menge år i studio frem til jeg ble syk og måtte roe ned tempoet. Da tok jeg opp strikkingen igjen og det har ført til at jeg igjen kan uttrykke meg kreativt både med design og farging.     Ull er gull!